Heutink

Wie is Heutink.. 

Wie een bestseller wil schrijven, moet eerst de betekenis van elk woord  kennen. Wie een huis wil bouwen, moet eerst de functie van een steen begrijpen. Vandaar dat Heutink z’n afkomst niet onder de stoelen of banken steekt: een architectenbureau gekoppeld aan een bouwbedrijf.

Ontwerp en bouw
Voor Heutink is het ontwerpen en bouwen van woningen al generaties lang dagelijks werk. De onderneming is opgericht in 1921 en opereert vanuit twee regiokantoren in Genemuiden en Lelystad.

Heutink is een professionele onderneming die zijn bestaansrecht heeft bewezen. Ook gemeenten en welstandscommissies kennen onze ervaring.

Familiebedrijf
Heutink is een familiebedrijf met een no-nonsense benadering. Dit vertaalt zich naar een prettige samenwerking met medewerkers die zich persoonlijk betrokken voelen bij het ontwerp en de bouw van een woning.

Samenwerking betekent zekerheid, en dat is van groot belang. Zekerheid is naast een solide en betrouwbare onderneming, van groot belang om uiteindelijk uw woonwensen te kunnen realiseren.

Heutink is in 1921 opgericht en staat met de huidige directeur, Helmich W. Heutink, onder leiding van de vierde generatie. Gedurende de afgelopen jaren zijn de aandelen door de vorige generatie stapsgewijs overgedragen aan de huidige directeur-aandeelhouder, welk traject in 2016 is afgerond. De begeleiding en de implementatie hiervan zijn mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie.

esf-logo.jpg

Traditionele bouwmethode
Heutink bouwt volgens de traditionele bouwmethode. Oftewel, wij bouwen ambachtelijk, steen voor steen. Traditionele bouw biedt meer mogelijkheden. Wij hoeven geen rekening te houden met prefab elementen en kunnen daardoor bijzonder flexibel ontwerpen en bouwen. Zelfs als de bouw al is gestart, zijn er nog diverse wijzigingen aan te brengen.

Daarnaast heeft onze traditionele bouw een hoge bouwkwaliteit tot gevolg. Mocht u de woning ooit weer willen verkopen, dan zal dit zeker de verkoopprijs gunstig beïnvloeden.

Alles onder één dak
Heutink heeft alle disciplines van het bouwen onder één dak: het architectenbureau, het bouwbedrijf en het servicebedrijf. Eén partij regelt het ontwerp, de vergunningen, de bouw en de afwerking van uw woning.

Om de organisatie, tijdsplanning en bouwkwaliteit op een hoog niveau te houden, beschikt  Heutink over eigen metsel, timmer, dakdekkers, tegelzetters en lijmploegen.

Het is immers van groot belang dat uw woning in een goede tijdsplanning wordt uitgevoerd, zonder dat daarbij afbreuk wordt gedaan aan ontwerp en kwaliteit.

Op alle relevante vakgebieden, die met de bouw te maken heeft, heeft Heutink up-to-date kennis in eigen huis. En dat maakt het een stuk eenvoudiger.

Eigen architecten
Heutink heeft eigen architecten in dienst, die ingeschreven staan in het architectenregister. Het ontwerpteam van Heutink brengt graag een ”verfrissende wind” met zich mee met leuke ideeën en suggesties.

Heutink Ontwikkeling en Bouw: niet meer pendelen tussen een architect en bouwbedrijf. De ervaring van de architect gekoppeld aan de kennis van de bouwondernemer spaart niet alleen tijd maar ook geld uit.

Bouwen op maat
Bij Heutink staat bouwen op maat centraal. Bij een woning op maat betaalt u alleen voor de zaken die uzelf wenst. En dat is precies één van de grote voordelen van Heutink. Want wij ontwerpen en bouwen een woning die geheel op uw wensen en eisen is afgestemd.

Uitstekende begeleiding
In alle fasen van het advies- ontwerp- en bouwproces kunt u rekenen op persoonlijke begeleiding en een vast aanspreekpunt. U heeft de zekerheid dat uw vragen en opmerkingen altijd op de juiste plek terechtkomen en snel worden behandeld.

Tijdens het ontwerpproces en het maken van uw keuzes voor de afwerking van de woning wordt u uitstekend begeleid. Tijdens de bouw wordt u begeleid door een vakbekwaam uitvoerder. De uitvoerder bespreekt diverse bouwkundige zaken met u, zoals het opstarten van de bouwwerkzaamheden, de voortgang en de oplevering. Heutink zal u voortdurend informeren over de voortgang.