Heutink

Duurzaam wonen

Een duurzaam gebouwde woning is gebouwd met hart voor het milieu. Vanwege zijn eigentijdse benadering besteed Heutink veel aandacht aan duurzaam bouwen. Een woning van Heutink wordt gebouwd met materialen die het milieu minder belasten.

Materialen:
Duurzaam bouwen betekent in de ogen van Heutink: spaarzaam omgaan met materialen en de juiste materiaalkeuze. Door uitgekiende details en de toepassing van standaardmaten van bouwmaterialen worden hak- en snijverliezen tot een minimum beperkt.

Naast de milieulasten voor materiaalgebruik zijn op termijn vooral de milieueffecten voor gebruik van energie en water erg belangrijk.

Energie:
Alle buitenwanden en daken worden voorzien van isolatiemateriaal met een zeer hoge RC- (isolatie) waarde. In alle buitenkozijnen, ramen en deuren wordt HR++ beglazing toegepast en de woning wordt voorzien van een HR combiketel.

Water:
In het ontwerpstadium wordt tevens rekening gehouden met het beperken van warmwaterleidingen naar de warmwatertappunten en het warmwaterapparaat. De afstand tussen de CV-ketel en de warmwatertappunten wordt zo klein mogelijk gehouden. De waterinstallatie wordt uitgevoerd conform het basispakket waterbesparing met o.a. waterbesparende douchekoppen, doorstroombegrenzers op de tapkranen en waterbesparende closetten.

Aanvullende maatregelen:
Een zonnecollector, energiedak, warmtepomp, warmteterugwinsysteem, grasdak, hemelwaterinstallatie of wandverwarming, Heutink heeft een ruime ervaring met het toepassen van diverse aanvullende duurzame maatregelen en voorziet u graag van het juiste advies. 

Investering in de toekomst:
Een duurzaam gebouwde woning is een investering in de toekomst. Duurzaam Bouwen betekent de levensduur van de woning verhogen door toepassing van materialen die lang meegaan. Duurzaam bouwen betekent ook minder gebruik van energie en water. Een duurzaam gebouwde woning heeft een hogere verkoopwaarde en daarnaast levert het een fikse besparing op de energienota.

Bij dit alles wordt de leefbaarheid en de vormgeving natuurlijk niet uit het oog verloren. Het resultaat is een comfortabele woning, die het milieu zo min mogelijk belast.